Etiketter

tisdag 7 februari 2012


No labb kalv öga
Syfte: Att se hur ett öga ser ut inuti. Så att det blir lättare att förstå hur det fungerar.
Material: Kniv, pinset, sax, bricka och gummihandskar.
Utförande: Vi fick vars ett öga på våra brickor. Sedan skar vi bort musklerna som satt kvar. 
När vi hade gjort det skar vi ögat på mitten, då rann glaskroppen ut ur ögat, glasskroppen har ungefär samma konsistens som en manet. Sedan tog vi ut Iris och hornhinnan. 
Resultat: Vi kunde se hur delarna såg ut och känna hur det känns.
Slutsats: När vi gjorde labben fick jag reda på att linsen var hård och att baksidan av ögat är oljefärgad. Jag lärde mig också hur glaskroppen var och att det fanns massa vätska i ögat.


Den utvecklade rapporten.



No labb kalv öga

Syfte: Att se hur ett kalv öga ser ut inuti, så att det blir lättare att förstå hur det fungerar (ett kalvöga ser ut som ett människoöga.)
Material: Kniv, pinset, sax, bricka och gummihandskar.
Utförande: Vi fick vars ett öga på våra brickor och våra redskap. Sedan skar vi bort musklerna som satt kvar efter slaktningen. 
När vi hade gjort det skar vi ögat på mitten, då rann vätskan från ögonkammaren ut, efter det kunde man ta ut glasskroppen ur ögat som har ungefär samma konsistens som en manet som lever i havet. Sedan tog vi ut Iris och hornhinnan. 
Resultat: Vi kunde se hur delarna såg ut och känna hur det känns. Jag har också fått en mycket bättre uppfattning hur ögat ser ut och hur det fungerar.
Slutsats: När vi gjorde labben fick jag reda på att linsen var hård och att baksidan av ögat är oljefärgad. Jag lärde mig också hur glaskroppen var och att det fanns massa vätska i ögat som höll ögat i form.
Felkällor: Vi råkade ta sönder Iris när vi tog ut den ur ögat.

1 kommentar:

  1. Du har fått in de flesta rapporterna. Bra! Du har ett par stycken att komplettera med samt att jobba lite på formerna innan vi når den klass på rapporter vi är nöjda med. Du skall tänka på att redovisa funna resultat på laborationen. Skriv vad som hände. I slutsatsen skall vi försöka tolka det som hände. Det kommer vi fortsätta att öva mycket på. Se till att komplettera med säkerhetsreglerna samt färg-rapporten.

    SvaraRadera